• Facebook - Black Circle
  • Pinterest - Black Circle
  • Instagram - Black Circle

© 2019 Kaplum 

OUDERS

accessoires
kimono, textile design, japanese textile, japanese design, nachtmode
kimono, textile design, japanese textile, japanese design, nachtmode
kimono, textile design, japanese textile, japanese design, nachtmode

Er was eens een kleine jongen. Hij was net nieuw op deze wereld. Hij was zo klein dat hij het verschil tussen dag en nacht nog niet kon begrijpen. Hij sliep even en dan was hij weer wakker, hij sliep een beetje meer en binnen een uur sloeg hij zijn ogen weer open. Dit ging zo door van de ochtend tot de nacht tot de ochtend tot de nacht tot de ochtend tot de nacht. Zijn ouders hielden meer van hem dan wat dan ook, dus ze werden altijd wakker zodra hun jongetje zijn ogen opende. Zelfs

Jas voor de nacht

als ze zo moe waren dat ze vergaten waar ze zich bevonden, hoe laat het was en soms zelfs wie ze waren. Maar hoe kouder de nachten werden, hoe moeilijker het werd om voor hun kleine jongen uit bed te stappen. Daarom maakten ze een speciale jas voor hun slapeloze nachten. Een Japanse, omdat ze daar op een zekere dag heen zouden gaan. Nachten zijn er voor de dromen.

japanese woodwork, wooden accessories, bureau accessoires, fine woodwork, pennenbak, pencil box
wooden box, woodwork, houten kistje, japanese woodwork, wooden accessories, bureau accessoires, fine woodwork
houten dienblad, wooden tray, japanese woodwork, wooden accessories, bureau accessoires, fine woodwork
Houten accessoires

Van de ene op de andere dag begint een baby alles te pakken dat hij met zijn pas ontdekte handen kan bereiken. Zijn ouders zetten snel alles dat kan breken of op welke manier dan ook schade kan veroorzaken snel aan de kant: kostbare theekopjes, borden, potloden en pennen, knopen, losgeld. Rond het kleine babylijf vormt zich een cirkel van ongevaarlijke objecten die niet kapot kunnen. Dan begint hij te kruipen en verhuizen alle mogelijk schadelijke objecten naar boven, op tafels,

in kasten, in doosjes. Als de baby plotseling kan lopen, wordt de boel nog wat hoger gezet. Slechts een paar maanden later begint hij op stoelen te klimmen om alles te pakken waar hij niet bij hoort te kunnen.

Het houten dienblad is gemaakt van multiplex met details van hardhout in de hoeken. De pennenbak is gemaakt van tropisch hardhout en het kleine kistje van eikenhout met details van donker hardhout op de deksel.

quilt, baby blanket, play mat, babykleed, muurkleed, textile art, textile design, dutch design
quilt, quilting, baby blanket, play mat, babykleed, muurkleed, textile art, textile design, dutch design
quilt, baby blanket, play mat, babykleed, muurkleed, textile art, textile design, dutch design
Quilts

Sommige van onze quilts zijn uniek in hun soort. Bijvoorbeeld de blauw geblokte quilt die geïnspireerd is op een oud truitje dat Anna’s broer bijna dertig jaar geleden droeg. Toen haar broer te groot werd voor zijn trui, heeft zijn favoriete beer het nog jaren gedragen. En toen onze zoon geboren werd, kwam het truitje weer tevoorschijn. Een ander voorbeeld is de quilt die we maakten van oude bruine en zwarte broeken en

gestreepte blouses. Hergebruik van materialen of het voortbouwen op een herinnering geeft ons de mogelijkheid om onverwachte vormen en kleuren te ontdekken.

Beide quilts bestaan uit drie lagen – een toplaag, de voering en de achterkant – die met een hoekig patroon aan elkaar genaaid zijn.

quilt, baby blanket, play mat, babykleed, muurkleed, textile art, textile design, dutch design