ons verhaal

Wij, Alper Demir en Anna van Gerve, vormen een ontwerpersduo, beiden afgestudeerd in Beeldende Kunst aan de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam. We maken producten van hout en textiel voor baby's, kinderen en ouders. Sinds we in 2016 een zoon kregen, zien we van dichtbij hoe kinderen de wereld ervaren; vol kleur en avontuur. Onze ontwerpen sluiten hierbij aan

 

 

Kleur, fantasie en avontuur

Kinderen leven in een wereld vol kleur, fantasie en avontuur.

Dat vormt de basis voor onze ontwerpen.

 

 

Handgemaakt, duurzaam, kwaliteit

Al onze producten ontwerpen en maken wij zelf. We gebruiken

zorgvuldig geselecteerde duurzame en gecertificeerde natuurlijke materialen.

 

 

Speels, grafisch ontwerp

Om de fantasie van kinderen alle ruimte te geven, gebruiken we eenvoudige

vormen en kleuren. Veel van onze inspiratie halen we uit de abstracte kunst.

 

 

Voor jong en oud

Onze producten zijn niet alleen aantrekkelijk voor kinderen om mee te spelen, maar ook mooi vormgegeven objecten waar iedereen van kan genieten.

 

Al ons speelgoed voldoet aan de Europese veiligheidsnormen voor speelgoed (EN-71.3) en draagt ​​de CE-markering, wat bevestigt dat ze alle tests hebben doorstaan ​​(oa ontvlambaarheidstesten, chemische testen en mechanische testen).

 

Als je van ons op de hoogte wil blijven, kun je je onderaan deze paina inschrijven voor onze nieuwsbrief. Je kunt ons ook bezoeken op Facebookvolgen op Intstagram of Pinterest of een ​​kijkje nemen op onze blog

Voor vragen kun je altijd contact met ons opnemen .

0% kunststof 100% natuurlijk

Elk jaar komt er meer dan 5 miljoen ton plastic in onze oceanen terecht. Dit plastic lost niet op maar valt uiteen in kleinere stukjes, waardoor giftge stoffen vrijkomen. UNESCO schat dat jaarlijks meer dan 100.000 zeezoogdieren sterven als gevolg van het plastic in onze oceanen. Daarnaast zijn er sterke aanwijzingen dat plastic een bedreiging vormt voor de menselijke gezondheid. Het is al bekend dat veel additieven in plastic erg schadelijk zijn, vooral voor kinderen die middenin hun ontwikkeling zitten. De volledige omvang van het probleem is echter nog niet goed te overzien. Omdat we op geen enkele manier willen bijdragen aan het probleem van plastic, zijn al onze producten, verpakkingen en promotiematerialen volledig plasticvrij.

 

Onze knuffels zijn gemaakt van GOTS * gecertificeerd biologisch katoenen pluche, een linnen / katoen mix en biologisch katoenen draad. We vullen ze met Oeko-Tex Standard-100 ** gecertificeerde Texelse schapenwol. Naast dat wol zacht en aangenaam is, is wol ook hypoallergeen. Dit betekent dat een wollen vulling ideaal is voor alle kinderen, ook voor kinderen met astma, eczeem en andere allergieën.

 

Voor ons houten speelgoed gebruiken we milieuvriendelijke natuurlijke verf, een natuurlijke afwerking en FSC *** gecertificeerd hout.

 

Uiteraard zijn onze verpakkingen en bedrukt materiaal ook allemaal milieuvriendelijk; dozen van gerecycled karton, FSC-gecertificeerd papier en papiertape.

 

* De Global Organic Textile Standard (GOTS) is de wereldwijd toonaangevende

standaard voor biologische textiel. Een internationale werkgroep heeft deze standaard opgesteld zodat er vaste regels zijn wanneer je een product (een t-shirt, een broek, een handdoek) biologisch mag noemen.

** OEKO-Tex standard 100 is een keurmerk, dat garanties geeft ten aanzien van gezondheid. Oeko-tex test de kleding op schadelijke stoffen. Als een kledingstuk het Oeko-tex keurmerk krijgt zijn, dan bevat het kledingstuk geen schadelijke stoffen.

*** De Forest Stewardship Council (FSC) is een internationale organisatie die zich inzet voor behoud en verantwoord bosbeheer wereldwijd.

  • Facebook - Black Circle
  • Pinterest - Black Circle
  • Instagram - Black Circle

© 2019 Kaplum