• Facebook - Black Circle
  • Pinterest - Black Circle
  • Instagram - Black Circle

© 2019 Kaplum 

BABY'S

speelgoed
IMG_6170.jpg
IMG_6173.jpg
IMG_6297.jpg
Jungle Rumble

De jungle is een en al geluid. Soms lijkt de grond te trillen van gillende apen, kwetterende vogels of een regenbui die loodrecht naar beneden valt. Maar als je heel geconcentreerd luistert kun je ook de allerkleinste geluiden horen; een knagende tor, een vallend blad, een ei dat barst. Onze junglebeestjes zijn vriendelijk. Als je ze schudt, maken ze net genoeg geluid voor  

kleine babyoortjes.

De voorkant is gemaakt van een heldere kleur pluche. De achterkant is 100% katoen en heeft een zwart-wit patroon dat refereert aan het type huid van het beest: de onregelmatige vormen van de vlekken van een giraffe, de driehoekige vormen van de leerachtige huid van een krokodil en de gevlekte huid van een luipaard.

knuffel kat, speelgoed, cat toy, cat plushie, beeping toy
bear plushie, beren knuffel, baby toy, babykamer
bear toy close-up, handgemaakte knuffel, handmade toy, bear softie
Geometric Friends

Er was eens een kat rond als een bal. En er was een beer die op een of andere manier zo driehoekig als een piramide was geworden. Ze waren allebei ongelukkig met hun vorm. Maar toen ontmoetten ze elkaar. ‘Wat ben jij mooi rond,’ zei de beer tegen de kat. ‘Wat ben jij geweldig driehoekig,’ zei de kat tegen de beer. En tegelijkertijd zeiden ze ‘Wil jij wat van mijn vormen hebben, en mag ik er dan wat van jou?''

En zo kreeg de kat haar driehoekige buik, haar driehoekige oren en haar driehoekige neus. En zo kreeg de beer zijn ronde buik, zijn ronde oren en zijn ronde neus.

Beide knuffels zijn gemaakt van 100% katoen. Alleen de vorm van hun buik is van pluche. Als je in hun buik drukt piepen ze.

schildpad geel 10.jpg
schildpad blauw2.jpg
Kaplum

Een kleine schildpad wilde reizen, ver weg van huis. Maar er was één probleem. Zijn huis was met hem vergroeid. Hoe ver hij zijn kop of poten ook strekte, los van zijn schild kwamen ze niet. Toen op een dag een meeuw vroeg wat hij toch aan het doen was, zei de schildpad dat hij zo graag zijn huis eens wilde achterlaten om de wijde wereld in te gaan. ‘Ik wou dat ik zo’n huis als jij had,’ antwoordde de meeuw, ‘nu cirkel ik soms uren rond op zoek naar een goed plekje.’ ‘Maar jij kan gaan en staan waar je wilt,’ zei de schildpad, ‘dat is toch geweldig?

Ja,’ zei de meeuw, ‘maar stel je voor dat ik een schild had waarin ik me elk moment kon terugtrekken. Bij harde wind of regen, als ik moe ben, als de zon te hard schijnt of de wereld te veel geluid maakt. Geen wonder dat schildpadden zo oud worden, jullie zijn altijd beschermd.

Onze naam, Kaplum, komt van het Turkse woord voor schildpad, kaplumbağa. Dit woord is samengesteld uit kaplı (bedekt) en bağa (kikker). Kaplum is een thuis, een veilige plek. De schildpadden van deze drie-kleuren serie zijn gemaakt van een linnen-katoen mix.